salámy - suché:

Tokajská pálivá saláma

Charakteristika:

Je to trvanlivý tepelne neopracovaný mäsový výrobok. Výrobok má tyčový tvar o priemere 50 mm. Výrobok je plnený do kolagénneho obalu. Povrch hladký, prípadne mierne vrásčitý, presvitajúcim zrnením suroviny. Vôňa je príjemná, aromatická, po použitých surovinách a údení, chuť je primerane slaná, výrazne pálivá, výrobok na skuse vláčny. Farba na reze sýtočervená po paprike, rez lesklý. Konzistencia je pevná, tuhá.

Trvanlivosť:

Voľné výrobky skladovať pri teplote 0°C až +24°C a relatívnej vlhkosti vzduchu max. 80%. Vákuovo balené výrobky a výrobky balené v ochrannej atmosfére skladovať pri teplote 0°C až +4°C a relatívnej vlhkosti vzduchu max. 80%.

Zloženie:

Bravčové mäso a koreniny

Energetická hodnota (na 100g):

Energia: 2015 / 488 kJ/kcal, tuky: 46,43 g, z toho nasýtené mastné kyseliny: 19,29g, sacharidy: < 1,00 g, z toho cukry: < 0,20 g, bielkoviny: 17,50 g, soľ: 3,33 g.

Odporučané použitie:

Chlebíčky, nárezy, studené misy

Balenie
Spôsob balenia
Hmotnosť (g)
Ucelený kus
Voľné
cca 500 g