salámy - suché:

Ďumbier saláma

Charakteristika:

Je to trvanlivý tepelne neopracovaný mäsový výrobok. Charakteristika výrobku: výrobok má tyčovitý tvar o priemere 55 mm. Povrch charakteristický pre použitý obal s imitáciou plesne, s presvitajúcim zrnením suroviny, suchý mierne vrásčitý. Rez lesklý, výrazná mozaika tučných a chudých zŕn, do priemeru 3 mm. Konzistencia je pevná, pružná. Vôňa je typická pre trvanlivý mäsový výrobok a chuť je príjemná, po použitých prísadách, mierne slanšia, korenená, výrobok na skuse vláčny.

Trvanlivosť:

Voľné výrobky skladovať pri teplote 0°C až +24°C a relatívnej vlhkosti vzduchu max. 80%. Vákuovo balené výrobky a výrobky balené v ochrannej atmosfére skladovať pri teplote 0°C až +4°C a relatívnej vlhkosti vzduchu max. 80%.

Zloženie:

Bravčové mäso a koreniny

Energetická hodnota (na 100g):

Energia: 2216/ 537 kJ/kcal, tuky: 51,93 g, z toho nasýtené mastné kyseliny: 20,60g, sacharidy: < 1,00 g, z toho cukry: < 0,20 g, bielkoviny: 17,30 g, soľ: 2,78 g.

Odporučané použitie:

Chlebíčky, nárezy, studené misy

Balenie
Spôsob balenia
Hmotnosť (g)
Ucelený kus
Voľné
cca 600 g
Ucelený kus
Vákuové balenie
cca 600 g