Charakteristika:
Saláma má sýto-červenú farbu s presvitajúcim zrnením surovín. Vôňa a chuť je typická pre trvanlivý mäsový výrobok. Vyšší obsah tuhej papriky mu dodáva výraznú pikantnú paprikovú chuť.
Trvanlivosť:
Voľné výrobky skladovať pri teplote 0°C až +24°C a relatívnej vlhkosti vzduchu max. 80%. Vákuovo balené výrobky a výrobky balené v ochrannej atmosfére skladovať pri teplote 0°C až +4°C a relatívnej vlhkosti vzduchu max. 80%.
Zloženie:
Bravčové mäso a koreniny. Na 100g hotového výrobku bolo použitých 109g mäsa.
Energetická hodnota (na 100g):
Energia: 1792 kJ /428 kcal, tuky: 39,72g, z toho nasýtené mastné kyseliny: 15,01g, sacharidy: <0,50g, z toho cukry: <0,50g, bielkoviny: 18,15g, soľ: 3,64g.
Odporučané použitie:
Chlebíčky, nárezy, studené misy
| Balenie | Spôsob balenia | Hmotnosť (g) | 
|---|---|---|
| Nárez | Ochranná atmosféra | 75 g | 
| Ucelený kus | Ochranná atmosféra | 400 g | 
| Ucelený kus | Voĺné | cca 1000 g | 
 
								 
								 
								 
								 
																	 
								 
														 
						
						 
						
						