DOMÁCA VIANOČNÁ KAPUSTNICA S ÚDENÝM MÄSOM

DOMÁCA VIANOČNÁ KAPUSTNICA S ÚDENÝM MÄSOM

Autor receptu šéfkuchár Ivan Rusina

Ľudia ho poznajú predovšetkým z kuchárskej šou Masterchef, dnes sa venuje vlastnej škole varenia. V Masterchefovi spoznal veľa skvelých ľudí, ich elán a nadšenie ho fascinovali. A tak  sa začal zahrávať s myšlienkou ukázať  ľuďom v tejto uponáhľanej dobe, že varenie môže byť aj o zábave, že sa dá navariť pomerne rýchlo, zdravo a lacno.

K Vianociam neodmysliteľne patrí kapustnica. Základom každého vydareného receptu sú kvalitné produkty a osvedčený recept. Nechajte sa inšpirovať originálnym receptom, ktorý z našich produktov pre Vás pripravil šéfkuchár Ivan Rusina.

Na prípravu potrebujeme:

Kapusta kyslá 1kg

cibuľa 100g

cesnak 30g

paprika červená mletá 10g

čerstvé bravčové mäso s kosťou 300g

spišské údené stehno TAURIS 300g

klobása do kapustnice surová, TAURIS 300g

huby sušené 10g

slivky sušené 30g

zemiaky 300g

soľ

korenie podľa potreby

 

Postup:

Huby a slivky namočíme do vody. Kyslú kapustu nakrájame a ak je veľmi kyslá premyjeme vlažnou vodou. Údené a čerstvé mäsko povaríme vo vode, do ktorej sme pridali bobkový list a nové korenie.

Na oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak, pridáme nakrájané huby a slivky. Všetko spolu krátko podusíme, „poprášime“ paprikou, dodáme kapustu a ďalej dusíme. Podlievame vývarom, ktorý nám vznikol pri varení mäsa. Pridáme zemiaky, nakrájané na malé kocky.

Vychladené mäso oberieme od kosti a spolu s nakrájanou klobáskou pridáme do kapustnice, krátko povaríme, dochutíme podľa potreby soľou, korením, cukrom.

Viac k produktom sa dozviete:

TU: Tradičné spišské údeniny

TU: Klobása do kapustnice surová