VARÍME DOMA S TAURISOM

20. Apríl 2020

VARÍME DOMA S TAURISOM

AKO JEDNODUCHO PRIPRAVIŤ BÔČIKOVÚ PAŠTÉTU

Čo bude dnes na večeru? Nechajte sa inšpirovať jednoduchým receptom na Bôčikovú paštétu z tradičných a kvalitných surovín od Taurisu.

Suroviny na 5 porcií:

Bravčový bôčik od Taurisu 500 g

4 veľké cibule

50 g cesnaku

3 g rasce

2 PL soľ

1 g čierne korenie celé

10 g rozmarínu

10g  tymiánu

500 g bravčová masť

2 PL Dijon horčice

Postup:

Všetky suroviny dôkladne umyjeme a očistíme .

Bôčik nasolíme, okoreníme a poukladáme všetky suroviny k bôčiku do jedného plechu.

Následne necháme roztopiť bravčovú masť a mäso zalejeme. Mäso musí byť zaliate úplne celé, nemôže nič vytŕčať.

Zakryjeme alobalom a konfitujeme (pečieme pri nízkej teplote zaliate tukom) 6 hodín na 130°C.

Po 6 hodinách vyberieme a bôčik nasekáme na malé kúsky, ktoré následne pomelieme na mlynčeku. Zmiešame s upečeným cesnakom, cibuľou a pridáme údenú papriku, dijonsku horčicu, zamiešame, dochutíme soľou a dáme do vysterilizovaných zaváracích pohárov cca 1 cm pod vrch pohára a zalejeme masťou,  v ktorej sa paštéta robila. Uzavrieme, dáme do hrnca s vodou a zavárame pri teplote 85°C približne 25 minút. Po zavarení necháme vychladnúť. Podávame s obľúbeným pečivom.

Dobrú chuť!