VARÍME DOMA S TAURISOM

27. Apríl 2020

VARÍME DOMA S TAURISOM

AKO PRIPRAVIŤ OMÁČKU NA CESTOVINY Z HOVÄDZIEHO MÄSA S KOREŇOVOU ZELENINOU

Hľadáte jednoduchý recept? Pripravte si cestoviny s omáčkou z hovädzieho krku.  

Suroviny na 5 porcií:

500 g hovädzieho mletého krku

300 g mrkvy

200 g petržlenu

3x veľká cibuľa

50 g cesnaku

10 g rozmarínu

10 g tymianu

2 PL soli

1 čajová lyžička mletého čierneho korenia

200 g paradajkový pretlak

100g paradajky lúpane v konzerve

50 g cukor

Postup:

Všetky suroviny dôkladne umyjeme a očistíme .

Nasekáme si cibuľu a cesnak na jemno. Restujeme cibuľu na oleji , ako náhle je cibuľa zarestovaná do zlatova pridáme nasekaný cesnak ,mrkvu, petržlen  a namletý hovädzí krk všetko restujeme kým mäso nie je zatiahnuté.

Do hrnca pridáme paradajkový pretlak, chvíľu restujem a pridáme všetky koreniny, lúpane paradajky z konzervy a soľ. Všetko poriadne zamiešame a dusíme. Miešame na slabom ohni a pridáme nasekaný  tymian a rozmarín. Necháme prevrieť dochutíme soľou a cukrom.

Do zmesi primiešame čerstvo nasekanú bazalku a podávame s obľúbenými cestovinami.

Zvyšnú zmes dáme do vysterilizovaných zaváracích pohárov uzavrieme a v hrnci s vodou zavárame pri teplote 85°C približne 25 minút. Po zavarení necháme vychladnúť a odložíme. Dobrú chuť!