VARÍME DOMA S TAURISOM

11. Apríl 2020

VARÍME DOMA S TAURISOM

AKO JEDNODUCHO PRIPRAVIŤ CHILLI CON CARNE

Neviete, čo budete dnes variť? Nechajte sa inšpirovať netradičným receptom na Chilli con carne z tradičných a kvalitných surovín od Taurisu.

Suroviny  na  5 porcií:

400g hovädzieho krku

250g červenej fazule v náleve 

100g sterilizovanej kukurice

2 veľké cibule

5 strúčikov cesnaku

100g paradajkového pretlaku

100g lúpaných paradajok v konzerve

2  červené papriky

1 polievková lyžica soli

50g čokolády na varenie

50g sweet chili omáčka

1dcl červeného vína

1 PL údenej papriky

1 PL rímskej rasce

1 PL čierneho mletého korenia

1 ks chilli

100 ml slnečnicového oleja

 

Postup:

Všetky suroviny dôsledne ošúpeme a umyjeme .

Nasekáme si cibuľu a cesnak na jemno.  Do rozpáleného hrnca nalejeme olej, pridáme cibuľu a restujeme. Ako náhle je cibuľa orestovaná, pridáme nasekaný cesnak, namletý hovädzí krk a všetko restujeme kým mäso nie je zatiahnuté.

Keď máme mäso dôkladne zarestované, pridáme do hrnca paradajkový pretlak a opäť  necháme restovať. Ďalej pridáme všetky koreniny, lúpané paradajky z konzervy a soľ,  všetko poriadne zamiešame a podlejeme červeným vínom a necháme dusiť približne 20 min. Ak sa Vám bude zmes zdať príliš hustá, podlejte trochou vody.

Keď je mäso udusené, pridáme papriky nasekané na rezance, fazuľu, kukuricu, chilli a všetko spolu prevaríme a  dochutíme sweet chili omáčkou, čokoládou, prípadne troškou soli.

Keď máme Chilli con carne hotové, naložíme do vysterilizovaných zaváracích pohárov, uzavrieme a dáme do hrnca s vodou a zavárame pri teplote 85 stupňov. Približne 25 minút po zavarení necháme vychladnúť a zavárané Chilli con carne máme na svete. Dobrú chuť.