Pečené koleno

23. November 2018

Pečené koleno

Do zlatista pečené bravčové koleno, horčica, feferóny, uhorky a chren. Čo viac si môže pravý chlap želať? Poďte si túto kombináciu s nami pripraviť a pochutnajte si na najlepšom pečenom bravčovom kolene od značky TAURIS!


Čo k tomu potrebujete?


- Bavorské údené koleno od značky TAURIS
- chlieb
- chren
- horčicu
- feferóny
- uhorky
- 5 strúčikov cesnaku
- 1 cibuľku
- 1 lyžičku mletej sladkej papriky
- 2 lyžičky rasce
- soľ
- čierne mleté korenie


Pripravíme si marinádu – do misky dáme horčicu, soľ, rascu, mleté korenie, mletú papriku, roztlačený cesnak a dobre premiešame. Kožu kolena narežeme do mriežky, natrieme marinádou a necháme ho odstáť v chladničke aspoň 3 hodiny.


Následne koleno dáme na pekáč posypeme s nadrobno pokrájanou cibuľou a trochou vody. Koleno zakryjeme alobalom a necháme ho piecť asi 1,5 hodiny na 180-200 stupňoch. Počas pečenia mäso podlievame a prelievame šťavou mäso.
Na záver dáme dole alobal a necháme odkryté koleno dopiecť do chrumkava ešte 30 minút.


Do zlatista upečené koleno podávame s horčicou, chrenom, feferónmi, uhorkami a chlebom.