Ako zistíte, že mäsové výrobky na vašom stole sú naozaj kvalitné? Kým niektorí výrobcovia pod tlakom na znižovanie cien siahajú po menej kvalitnom mrazenom mäse či cielene obchádzajú tradičné receptúry a záväzné normy, TAURIS zostáva pri svojich zásadách aj v časoch krízy a z kvality nepoľavuje. Aj za cenu, že musí odísť z nákupných reťazcov.
Percentuálne zastúpenie mäsa či sýta farba. Aj to sú ukazovatele, na ktoré hľadia spotrebitelia, keď si kupujú mäsové výrobky. Tieto ukazovatele však môžu byť zradné, obzvlášť v čase energetickej krízy a nárastu cien mäsa, kedy mnohí výrobcovia s cieľom umelo tlačiť cenovku dole siahajú po mrazenom mäse či dofarbovačoch. To má za následok potraviny s nižšou kvalitou a neplnohodnotnou chuťou, ktoré tlačia do popredia niektoré diskontné reťazce, ktorým ide o cenové akcie v letákoch.
Prečo je kvalita vstupných surovín dôležitá?
Bez kvalitného základu nikdy nedostanete produkt s nezameniteľnou chuťou a hodnotou, ktorá je garantovaná receptúrami a normami. Hoci sa na prvý pohľad môže zdať, že primárnym ukazovateľom je podiel mäsa vo výrobku (ktorý je skutočne dôležitý), dôležitejšie sa je pýtať, odkiaľ mäso pochádza. „Niektorí výrobcovia robia rozrábku z tzv. technického mäsa, ktoré si s cieľom ušetriť nakupujú do zásoby mimo sezóny a leží tak v mrazničkách aj dlhšie ako pol roka,“ hovorí generálny riaditeľ TAURIS GROUP Richard Duda. Mäso tak stráca nutričnú hodnotu, ovplyvňuje to jeho chuť a stráca tak na kvalite.
Zobraziť celý článok TU