Zabíjačka ako sa patrí - Ako na pečené bavorské koleno

27. Október 2017

Zabíjačka ako sa patrí - Ako na pečené bavorské koleno

Rady a recepty  nášho šéfkuchára -Lukáša Dőrnhőfera

Umyté a očistené koleno z jednej strany narežeme až ku kosti. Aby bola chuť mäsa po upečení skutočne výnimočná, koleno marinujeme po dobu 12 hodín v náleve, ktorý si pripravíme tak, že vo vode prevaríme soľ, nové korenie, čierne korenie a bobkový list. Nálev necháme vychladnúť, koleno doň vložíme a necháme v chladničke odležať 12 hodín. Na druhý deň koleno vyberieme z chladničky a potrieme vopred pripravenou zmesou na grilovanie /soľ, cesnak, cibuľa, čierne mleté korenie a rozmixujeme s olejom/. Rúru si predhrejeme na 180°C, koleno vložíme do vyhriatej rúry a pečieme 2 hodiny v pekáči s pokrievkou. Po dvoch hodinách pokrievku odoberieme a dopekáme ešte  ďalších 10 minút na 220°C, kým sa nám koleno upečie dozlatista. Servírujeme ho v celku s klasickými prílohami ako hlavný chod na teplo alebo na studeno, alebo ho môžeme nakrájať natenko a podávať, napríklad ako hamburger.

Odkaz na Facebook: https://www.facebook.com/tauris.sk