Zabíjačka ako sa patrí - Ako na mäso

17. Október 2017

Zabíjačka ako sa patrí - Ako na mäso

Rady a recepty  nášho šéfkuchára -Lukáša Dőrnhőfera.

 

Jedlo ako pastva pre oči

„Človek je nielen ústami, ale aj očami. Food styling je dôležitou súčasťou prípravy akéhokoľvek jedla. Ak jedlo na tanieri zaujme, dostaneme chuť ho ochutnať. Preto je pri varení vždy dôležitý recept aj úprava jedla pri servírovaní.“

 

Tip šéfkuchára -  ako servírovať  zabíjačkové špeciality

 

Ak sme sa rozhodli pozvať priateľov na zabíjačkové hody, nezabudnime voliť vždy kvalitné mäso. Pri samotnom servírovaní  Food styling a kombinácia správnych príloh tvorí základ úspechu. Rovnako, ako na prípravu produktov, ktoré sa počas návštevy skonzumujú, musíme myslieť aj na vhodné uskladnenie prebytkov, aby ostali čo najdlhšie čerstvé a v tej správnej konzistencii.

 

Tlačenku, klobásky, či slaninku – porcujeme hneď po vybraní z chladničky kým sú tuhé. Ak nemáme stroj na rezanie, je potrebné rezať ostrým nožom na tenučké plátky. Hneď po nakrájaní potrebného množstva, odrezky alebo prebytky zabalíme do papiera na pečenie a vložíme do chladničky. V prípade tlačenky, papier, do ktorého ju zabalíme, nadbytočnú vodu vsaje a tým tlačenka ostane dlhšie čerstvá.

Zabíjačka.

Vyberte si z našej širokej ponuky zabíjačkových špecialít viac informácií TU