Zabíjačka ako sa patrí - Ako na jaternicu

3. November 2017

Zabíjačka ako sa patrí - Ako na jaternicu

Rady a recepty  nášho šéfkuchára -Lukáša Dőrnhőfera

Aké je tajomstvo vynikajúcej do chrumkava upečenej  jaternice? Skôr ako sa rozhodneme pre akúkoľvek tepelnú úpravu jaternice, nezabudnime ju namočiť do studenej vody aspoň na 15 minút. Jaternica je totiž plnená do čreva, ktoré pri vysokej teplote zvykne prasknúť. Tým, že ju namočíme do studenej vody črevo naberie vlhkosť a nepopraská.

Ak patríte k tým, ktorí uprednostňujú netradičné, no jednoduché postupy, vyskúšajte pečené jaternicové guľky. Tento spôsob tepelnej úpravy jaternice je vhodný aj pre menej zdatných kuchárov. Vyhnete sa tak prípadnému popraskaniu čreva a pečené jaternicové guličky vyzerajú pôsobivo a v kombinácii s kyslými uhorkami sú veľmi chutnou jednohubkou, ktorej neodolá nik, kto si s chuťou dopraje kvalitné zabíjačkové špeciality. Postup je jednoduchý – z jaternice vytlačíme obsah cca jednej veľkej PL a vyformujeme z tohto množstva malú guličku, ktorú v rozpálenom oleji dozlatista osmažíme. Poukladáme na servítku, ktorá nám vsiakne prebytočný tuk. Tak servírujeme ako jednoduché pohostenie s kyslou prílohou.

Odkaz na Facebook: https://www.facebook.com/tauris.sk