Prémiová kvalita z produkcie TAURIS

2. September 2020

Prémiová kvalita z produkcie TAURIS

Z dôvodu a hlavne kvôli prehľadnosti komunikácie na obaloch sme uviedli na trh výrobky prémiovej kvality v nových sviežich a ľahko identifikovateľných obaloch, ktoré definujú ich prémiovú kvalitu. Salámy a šunky prémiovej kvality sa vyznačujú vysokým podielom mäsa, bez gluténu a najkvalitnejšími vstupnými komoditami a druhmi obalov. Nové obaly sú neprehliadnuteľné svojou krásou a nadčasovým očistením dizajnom. Časť obalu je priehľadná aby mohol zákazník ľahšie identifikovať výrobok a na obaloch sviežej bielej farby je dizajn znázorňujúci históriu mäsiarskeho remesla.

V roku 2019 sme obhájili titul Najdôveryhodnejšia značka za rok 2018 v kategórii mäsa a mäsových výrobkov čím sme potvrdili úspech našich výrobkov ako aj našej prémiovej rady. Naše prémiové výrobky sú preto dôležitou súčasťou nášho každodenného stravovania, nakoľko zaručujú dostatočný prísun bielkovín a esenciálnych aminokyselín, ktoré náš organizmus nevyhnutne potrebuje.

Medzi najznámejšie produkty zaraďujeme:

Corvin šunka - šunka špeciál, ktorú sme vyvinuli pre uspokojenie chuťových buniek aj tých najnáročnejších labužníkov mäsových výrobkov. Vysoký podiel bravčového mäsa 90% je zárukou úspechu každej kvalitnej šunky.  

Grande saláma - Výrobok inšpirovaný talianskou gastronomickou tradíciou, typickou pestrosťou chutí a vôní. Výrobok je varený a následne sušený, patrí teda do skupiny tepelne opracovaných trvanlivých mäsových výrobkov. Samotný názov „grande“ napovedá, že produkt je mohutný nielen svojou chuťou a vôňou ale aj samotnou veľkosťou, aby prekryl aj tú najväčšiu žemľu, čo naznačuje aj jeho využitie pri príprave studených mís a chlebíčkov. 110g mäsa bolo použitých na 100g hotového výrobku.

Mortadella - Tento mäkký mäsový výrobok má dlhoročnú tradíciu v Taliansku a v súčasnosti Vám ju prinášame na pulty predajní na Slovensku. Výrobok je typický svojou viditeľnou mozaikou tvorenou kúskami slaniny a celého zeleného korenia. Špecifickej chuti napomáhajú použité koreniny. Význačná je aj svojou veľkosťou s kalibrom 140 mm. Bravčové mäso 80%.

Nitran saláma - Saláma je na povrchu hnedočervená, s presvitajúcim zrnením suroviny. Rez je lesklý s výraznou mozaikou chudých a tučných častí. Vôňa je príjemná, aromatická po koreninách a dyme. Chuť je slanšia, výrazne korenená. 130g mäsa bolo použitých na 100g hotového výrobku.

Malokarpatská saláma - Malokarpatská Saláma je na povrchu červenohnedá, s presvitajúcim zrnením suroviny. Vôňa je príjemná, aromatická po koreninách a dyme. Chuť je slanšia, na skuse výrobok vláčny až krehký. 115g mäsa bolo použitých na 100g hotového výrobku.

Toreador saláma - Vynikajúci a chutný trvanlivý tepelne neopracovaný mäsový výrobok. Povrch má hladký, prípadne mierne vrásčitý, presvitajúcim zrnením suroviny. Farba na reze červená, rez lesklý. Vôňa príjemná, aromatická po koreninách a dyme, chuť slanšia, mierne kyslá, na skuse výrobok vláčny. Konzistencia je pevná, tuhá. Bravčové a hovädzie mäso (93%).

Výrobky prémiovej kvality boli ocenené aj značkou kvality SK, niektoré z nich získali aj prestížne ocenenie Danubius Gastro, čo potvrdzuje a posilňuje ich konkurencieschopnosť na domácom trhu a zaručuje pre spotrebiteľa  že sú vyrábané z domácich surovín, čerstvého mäsa a za dodržania deklarovaného technologického postupu, parametrov kvality a bezpečnosti potravín.